OKULUMUZUN TARİHÇESİ

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

12.04.2016 2703

 

            Okulumuz Bozkurt Mahallesi Ağırbaş Sokak No:24’de 5992 metrekare arsa üzerinde 314 metrekare alana kurularak,Ünlü Şairimiz Yahya Kemal BEYATLI’NIN adı verilerek 11 Şubat 1985 tarihinde 1 asil 11 geçici öğretmen ile eğitim öğretime başlamıştır.

Burdur İlimize Toki tarafından bir proje kapsamında 800 konut ve 1 okul inşa edilmiş 2006 yılı eylül ayında bu okul binası Burdur Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim edilmiş olup,8 derslikli olan okulumuz 09.11.2006 yılında Milli Eğitim Müdürlüğümüze tahsis edilen bu binaya taşınarak 2006-2007 eğitim ve öğretim yılından itibaren eğitim ve öğretim hayatı sürdürmektedir.

            Okulumuzun bulunduğu alan kurulduğu yıllarda şehir merkezinden biraz uzakta olduğundan ve çevre kirliliğinin az olması, arsa fiyatlarının düşük olması ve swot analizi sonrası belirlediğimiz;“Öğrencilerimize ve çevremize sevgi, saygı ortamında çağdaş ve nitelikli bir eğitim vererek, vatana, millete onurlu ve başarılı hizmetler verecek saygın bireyler yetiştirmek.” Olan okul misyonumuz, “önder yönetici, katılımcı veli, gelişken öğretmen, Araştırmacı öğrencilerle birlikte ilimizin lider okulu olmak” olan okul vizyonumuz ile bütünleşerek hızla gelişmiştik.

             Artık okulumuza ilgi o kadar artmıştır ki, okulumuza kayıt yaptırmak isteyen öğrenci velileri okulumuzun kayıt bölgesinden ikinci bir ev kiralayarak çocuklarının okulumuzda eğitim öğretim görmelerini sağlamaktadır.

Stratejik amaçlarına ulaşma yolunda okulumuzda öğretmen,öğrenci ve veliler ile sivil toplum kuruluşları ile işbirliğini ilgilendiren 15 projeler üretilerek bu projeler hayata geçirildi. Bu projelerimiz okulumuzun 2011-2014 stratejik planda da hedef alınarak başarılı bir şekilde sürdürülmektedir. Liderlerimize sunduğumuz olumlu çalışma ortamı, akıllarımızı çatışma yerine ortak hedeflerimizde buluşturma, katılımcılık, ödüllendirme ve velilerimize verdiğimiz önemle sinerji oluştu.

            Akılcı çalışmalar, üretilen projeler, alınan ödüller sonucunda 2009-2010 eğitim öğretim yılında öğrenci sayımız 530, 2010-2011 yılında öğrenci sayımız 613, 2011-2012 yılında öğrenci 674,ve 2012-2013 eğitim öğretim yılında öğrenci sayımız 727 olmuştur.

Okulumuzda 1 müdür,2 müdür yardımcısı,1 memur,3 hizmetli olmak üzere 7 idari personel ile 28 sınıf öğretmeni ve 4 branş öğretmeni olmak üzere 38 öğretmen görev yapmaktadır.Okulumuzda öğretmen,öğrenci ve veli üçgeni içerisinde, takım çalışması ruhu içinde çalışmalarımız sürmektedir.

            Okulumuzda hem derslik hem de sınıf sistemi mevcut olup,öğrencilerimiz derslerini klasik düzen içerisinde sınıflarında, teknoloji imkanları içerisin de ise dersliklerde eğitim ve öğretimlerini görmektedirler.Bu gün itibari ile okulumuzda 28 derslik,2 Fen Laboratuarı,1 Bilgi Teknoloji Sınıfı,1 kütüphane,1 İş Atölyesi,1 kapalı spor salonu,1 müdür odası,2 müdür yardımcısı odası,1 memur odası,6 ana sınıfı,1 çok amaçlı salon,1 spor salonu,1 resim atölyesi ve 1 müzik odası bulunmaktadır. Bu bölümlerden 2 adet fen laboratuarı,1  adet rehberlik servisi,6 adet ana sınıfı hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılmıştır.

            Okulumuz Çoklu Zekâ Öğrenim alanlarına göre ders içi ve dışı etkinlik düzenlenmektedir. Bu sayede eğitimi daha kolay, daha keyifli, daha başarılı hale getirdiğimize inanıyoruz.

            İlimizde tüm ilköğretim,ortaöğretim ve meslek lise ve milli eğitim bakanlığına bağlı okul ve kuruluşların değerlendirildiği yarışmada Okulumuz 2012 yılında Burdur İlinin "En Kaliteli Okulu",Milli Eğitim Müdürlüğümüzün geliştirdiği en başarılı kurum projesinde 2 defa "en başarılı kurum" seçilmiştir.Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının ortak yürüttüğü en temiz ve hijyenik okul değerlendirilmesinde "Beyaz Bayrak" ödülü,yine iki bakanlığın işbirliği ile yürüttüğü beslenme dostu okullar projesinde "Beslenme Dostu Okul" seçilmiştir.

             Sonuç olarak okulumuz, çalışanları ve paydaşlarımızdan aldığımız güçle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştirme sorumluluğu içinde çalışmış, üç yıl önce hedeflediği fotoğrafı görmenin mutluluğu içindedir.